Новото крило на детска градина Ралица вече очаква своите малки приятели

Срязохме лентите на новата пристройката към детското заведение в Коматево

 Рязане на лентите при откриването на ДГ Ралица в Коматево /снимка plovdiv24.bg/

Рязане на лентите при откриването на ДГ Ралица в Коматево /снимка plovdiv24.bg/

На 20.12.2017 г. кметът на град Пловдив – Иван Тотев и кметът на Район Южен – Борислав Инчев, придружени и от други общественици, откриха новопостроеното крило на ДГ Ралица в кв. Коматево.

Стартирахме строежа ѝ през декември миналата година, където имаше само стари неизползваеми бараки. След продължителния ремонт, около година, днес налице е чисто новото крило към детското заведение, което има капацитет да приеме до 100 деца.

Постройката е изградена в съответствие с всички изисквания и стандарти от ЕС, така че бъде максимално безопасна, функционална и уютна за децата. Между старата сграда и новопостроеното крило построихме топла връзка, поставихме соларни панели и топлоизолация, рампи за деца в неравностойно положение, асансьор. Направихме и нова детска площадка на двора с модерни съоръжения – катерушки, пързалки, люлки, пясъчник, както и места за отдих на фона на широкото пространство за весели игри.

Както бе поставено в проекта за реконструкция на ДГ Ралица, новата сграда е с три входа: по един за всяка от двете яслени групи, и един общ за двете градински групи. Всички необходими помещения за удобството и комфорта на децата са изпълнени: предверия, стаи за игра, спални и кухненски бокс с кът за хранене, методичен кабинет, гардероб за децата и т.н. Общата стойност на проекта надхвърли 1 млн. лв., с които успяхме да изградим напълно оборудвана, модерна детска градина, чийто условия да предразполагат децата за радостни емоции и игри.

Галерия:

Източник на снимките от галерията: plovdiv24.bg